frame.lt

fotografuojantiems

Naujienos

„Fujifilm“ pristatė sisteminį „X-Pro1“

„Fujifilm“ šiandien pristatė ilgai lauktą naujieną „X-Pro1” sisteminį fotoaparatą. Visų pirma į akis krenta jo retro stiliaus išvaizda. “X-Pro1” viduje antro viskas bus su X ženklu: 16 mln. raiškos taškų “APS-C X-Trans CMOS” jutiklis, “X” objektyvų jungtis. „X-Pro1” išsiskirs netik dizainu, bet ir didžiausia kaina už sisteminį aparatą 4300lt. Prekyboje pasirodys jau vasario viduryje.

Žemiau pateikia spaudos pranešimą:
„Fujifilm“ pristato „X-Pro1“ – fotoaparatą su keičiamais objektyvais

„Fujifilm“ praneša ilgai lauktą naujieną: kompanija pristato „X-Pro1” fotoaparatą su keičiamais objektyvais. Naujasis fotoaparatas turi 16 mln. raiškos taškų “APS-C X-Trans CMOS” jutiklį, naujai pristatytą „Fujifilm“ „X“ objektyvų jungtį, hibridinį, prie skirtingų objektyvų prisitaikantį vaizdo ieškiklį ir tris ypatingai aukštos kokybės objektyvus.

„Fujifilm“ sukūrė naująjį „CMOS“ jutiklį – „X-Trans CMOS“, kuris pasižymi raiška, metančia iššūkį net ir pilno kadro vaizdo jutikliui. Taip yra dėl to, kad naujojo spalvų filtro taškų išdėstymo dėka jutikliui nebereikia optinio žemų dažnių filtro. Šis filtras, iki šiol buvo būtinas siekiant išvengti „moire“ efekto ir spalvų iškraipymo, tačiau jis taip pat mažino raišką. „Fujifilm“ sukūrė naująjį spalvų filtrą, kuriam būdingas atsitiktinis taškų išdėstymas. RGB taškai yra atsitiktinai išdėstyti 6×6 rinkiniais. Šiuo būdu yra pašalinama pagrindinė, įprastiniam išdėstymui būdinga „moire“ efekto ir spalvų iškraipymo problema, atsirandanti fotografuojant juosteles ar kitus pasikartojančius elementus. R, G ir B taškų buvimas kiekvienoje vertikalioje ir horizontalioje eilėje minimizuoja neteisingų spalvų atsiradimą ir suteikia geresnį spalvų atkūrimą.

„X-Trans CMOS“ jutiklio galimybes sustiprina naujasis „EXR Pro“ procesorius, suteikiantis didelio greičio ir aukšto tikslumo vaizdo apdorojimą.

Fotoaparatas „Fujifilm X-Pro1“ pristatomas kartu su trimis „XF Fujinon“ greitos diafragmos aukščiausios klasės objektyvais, dėl savo diafragmos lapelių formos suteikiančiais tikslią gylio kontrolę ir puikų nesufokusuoto vaizdo „bokeh“ efektą: „XF18mmF2 R“, „XF 35mmF1.4 R“ ir „XF60mmF2.4 R Macro“.

Pristatoma „X“ jungtis leidžia sumažinti atstumą tarp galinio objektyvo lęšio ir jutiklio iki 17.7 mm. Jungtis leidžia fiksuoti objektyvą giliau korpuse (iki 7.5 mm) ir iki minimumo sumažina kiekvieno objektyvo galinio fokusavimo atstumą. Tai užtikrina aukščiausią raišką net ir kadro kraštuose.

Pirmą kartą įdiegtas fotoaparate „Fujifilm X100“, revoliuciniu pramintas „Fujifilm“ hibridinis vaizdo ieškiklis pasižymi galimybe iš karto persijungti į optinį ar elektroninį vaizdo ieškiklį. Optinis vaizdo ieškiklis leidžia matyti šviesiausią vaizdą ir iki minimumo sumažinti užrakto vėlavimą, o elektroninis vaizdo ieškiklis skirtas norintiems fokusavimo patvirtinimo, išlaikymo, baltos spalvos balanso informacijos ir gylio rodiklių.

Naudojant „Fujinon XF“ serijos objektyvus „X-Pro1“ fotoaparato optinis vaizdo ieškiklio artinimas ir fotografuojamo vaizdo rėmelio dydis automatiškai susiderina su objektyvo židinio nuotoliu. Naudojant 18 mm objektyvą vaizdo ieškiklio artinimas persijungia į 0.37x režimą, o naudojant 35 mm ir 60 mm objektyvus vaizdo ieškiklio artinimas persijungia į 0.60x režimą. Tai leidžia fotografuoti matant šviesų ir itin aiškų optinį vaizdą.

Japonijoje pagamintas fotoaparatas išsiskiria kompaktišku aliuminio lydinio korpusu ir visomis iš anksto preciziškai apgalvotomis detalėmis sukurtomis didžiausiam fotografavimo malonumui užtikrinti. Be to, naujajame „X-Pro1“ fotoaparate panaudojamos profesionalių juostinių fotoaparatų technologijos, funkcijos ir juostos imitavimo režimai.

Atskirai parduodami papildomi fotoaparato „X-Pro1“ priedai: fotoaparato laikiklis „HG-XPro1“, blykstės padas „EF-X20“, odinis dėklas „LC-XPro1“ ir apsauginiai filtrai (39 mm ir 52 mm).

Laurynas Mitrulevičius

Fotografas Alytuje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *